کد مطلب: 346911
فوق تخصص ريه و مجاري تنفسي کودکان:
کوليک شيرخواران، علاجي ندارد
تاریخ انتشار : 1404/01/28 12:45:18
نمایش : 57
فوق تخصص ريه و مجاري تنفسي کودکان گفت: افزايش بزاق دهان در کودکان به ويژه در شيرخواران مي‌تواند به دليل تغذيه غيرصحيح يعني به صورت بيش از حد غذا خوراندن به نوزاد يا کودک يا نشانه‌اي از رفلاکس باشد که بايد به آن توجه کرد.
به گزارش هفت چشمه؛ غلامرضا پناهنده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت پايگاه خبري تحليلي جهانبين نيوز، اظهار کرد: با بازگشايي مدارس عفونت‌هاي ويروسي افزايش پيدا کرده است، اين عفونت‌ها نشانه‌هاي تنفسي و گوارشي به همراه  دارند، با اين وجود بهبود اين نوع بيماري‌ها به سرعت انجام مي‌شود.
 
وي افزود: بعد از عفونت‌هاي تنفسي، مخاط تا مجددا فرم طبيعي خود را پيدا کنند زمان‌بر است، اين مسئله باعث بروز مختصر علائمي مي‌شود و نبايد بيش از دو هفته به طول بکشد اگر عوارض طولاني‌تر شد بايد کودک براي معاينه مجدد به پزشک مراجعه کند.
 
فوق تخصص ريه و مجاري تنفسي کودکان ادامه داد: برخي نوزادان تازه متولد شده که در رنج سني سه هفتگي تا يک ماهگي هستند معمولا قرمز شده، ناله مي‌کنند و... اين علائم بعد از ظهرها بيشتر تشديد مي‌شود، اين موارد مربوط به کوليک شيرخواران است، کوليک هيچ علاجي ندارد و درمان‌هايي مثل استفاده از ترکيبات پروبيوتيک و... شايد مختصر کاهشي در علائم ايجاد کند، توصيه مي‌شود مادر رژيم غذايي مناسبي در پيش بگيرد، مصرف لبنيات گاوي را محدود کند و... ولي مهم‌ترين رکن در درمان کوليک شيرخواران صبر است، مادر نبايد مدام به نوزاد شير بدهد و از شير خشک هم استفاده نکند.
 
پناهنده عنوان کرد: تصميم بر اين بود که مدارس بازگشايي شوند و طي دو هفته‌ايي که از اين تصميم گذشت نيز همه جوانب رصد شد، خوشبختانه طغياني که پيش‌بيني شده بود، رخ نداد، که اگر اين اتفاق افتاده بود بايد با يک رشد فزاينده در تعداد بيماران مواجه مي‌شديم، آمار بستري‌هاي مبتلا به کرونا يک معيار براي سنجش تعداد بيماران است، از طرفي مدرسه نرفتن کودکان نيز درست نيست و آن‌ها را با مشکلات روحي مواجه مي‌کند.
 
وي خاطرنشان کرد: اينکه بعضا گفته مي‌شود نوزادي که زودتر به دنيا مي‌آيد ديرتر زبان باز مي‌کند درست نيست، اما ممکن است نوزادي که به صورت نارس به دنيا آمده باشد با مشکلاتي به لحاظ تامين اکسيژن يا برخي آسيب‌هاي سيستم عصب مرکزي مواجه شود که بايد بررسي شود، رشد دور سر کودک، ساير ويژگي‌هاي تکاملي مثل گردن گرفتن، نشستن، راه افتادن و... نيز مهم است.
 
فوق تخصص ريه و مجاري تنفسي کودکان اضافه کرد: بسياري از زوايا و عوارض دراز مدت کرونا هنوز بر جامعه پزشکي روشن و مشخص نشده است اما انتظار نمي‌رود کسي که ماه‌ها از ابتلاي وي به بيماري کرونا مي‌گذرد همچنان با عوارض مزمن گوارشي مواجه باشد و بايد حتما براي بررسي دقيق‌تر به پزشک متخصص مراجعه کند.
 
پناهنده بيان کرد: افزايش بزاق دهان در کودکان به ويژه در شيرخواران مي‌تواند به دليل تغذيه غيرصحيح يعني به صورت بيش از حد غذا خوراندن به نوزاد يا کودک يا نشانه‌اي از رفلاکس باشد که بايد به آن توجه کرد، اگر سن کودک اقتضا کند مي‌توان از داروهايي براي درمان اين عارضه استفاده شود تا نشانه‌ها کنترل شوند چون ترشح بزاق باعث اگزما و سوزش اطراف دهان کودک شود.
 
وي تاکيد کرد: سرفه خود يک نشانه قابل ملاحظه است، برخي افراد جامعه نه‌تنها با اُميکرون بلکه با هر ويروس تنفسي ديگري ممکن است دچار حساسيت ريوي شده و اذيت شود، اين عارضه با يک معاينه ساده به جهت سنجش اکسيژن خون و همچنين ميزان مخاط در سينه و تجويز دارو مي‌تواند رفع شود.

انتهاي خبر/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg